Meer dan de helft van de Nederlanders ouder dan 18 jaar sport ten minste een keer per week. Velen doen het zelfs meer dan eens in de week. Het voordeel van sporten is dat het bijdraagt aan een gezonde levensstijl maar ook een gezonde samenleving. Helaas gaat het sporten soms gepaard met blessures, vaak aan de voeten, huid en nagels. Dit bederft het plezier aan sporten en kan de sportprestaties verminderen. Met goede zorg, informatie en begeleiding door de juiste behandelaar kunnen veel problemen worden voorkomen of verholpen worden. 

Doordat tijdens het sporten de voet vaak langdurig opgesloten zit in de schoen, er meer wordt gezweet, en de huid daardoor weker en kwetsbaarder voor het ontstaan van infecties van schimmels, virussen en bacteriën, is het belangrijk daar bewust mee om te gaan. Preventie is hierin een heel belangrijk sleutelwoord. Tijdens een consult in mijn praktijk geef ik duidelijke adviezen hoe problemen te voorkomen. 

Want problemen aan voeten die veel voorkomen bij sporters zijn ingroeiende nagels, blauwe stootnagels, likdoorns, blaren door wrijving en andere ongemakken. Als Medisch Pedicure probeer ik de problemen aan de voeten op te lossen. De Medisch Pedicure gaat net een stapje verder en zoekt naar evenwicht tussen belasting en belastbaarheid van de huid van de voeten en de teen nagels, alles om uw voeten in optimale sport conditie te houden.

Zo kunt u naast vetertechnieken en schoenadvies ook terecht voor preventieve blaarbehandeling.
Wist u dat u bepaalde voetklachten kunt verhelpen of verminderen door de veters van de schoen anders te veteren? En zo zijn er nog talloze voorbeelden en tips hoe het sporten zo goed mogelijk, met zo min en liefst geen klachten, uit te voeren.