Een hard en branderig plekje op je voet? Dikke kans dat het een
likdoorn is.
Het is een speciale vorm van eelt, een likdoorn die in de volksmond ook wel eksteroog genoemd wordt, en een naar binnen groeiende eeltplek is. Deze komt voor op plaatsen waar extra druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. In het midden van de likdoorn verzamelen zich de dode huidresten. Een likdoorn kan punt of plaatvormig tot diep in de huid drukken. Doordat een likdoorn diep in de huid drukt kan hij flinke overdruk veroorzaken in de dieper gelegen lederhuid (dermis) waar zich talrijke zenuwen en bloedvaten bevinden. Daardoor ontstaan er pijnklachten die zorgen voor forse beperkingen tijdens het lopen en in sommige gevallen zelfs lijden tot een ontsteking. Een likdoorn kan zo diep in de huid drukken dat de daar gelegen zenuwen en bloedvaten verweven raken met de likdoorn en dan spreken we van een neuro vasculaire likdoorn.
Professioneel en zonder pijn help ik u van uw likdoorns af en achterhalen wij samen de oorzaak zodat ze niet meer terugkomen.
LET OP!!!
Pas op met het gebruik van likdoornpleisters.
Likdoornpleisters bevatten Salicylzuur.
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor salicylzuur, salicylaten, rubber of als de huid beschadigd of aangetast is. Niet gebruiken als je diabetespatiënt bent of stoornissen in de bloedsomloop hebt. Niet geschikt voor de behandeling van kleine kinderen. Bij een beperkte nierfunctie moet eerst een arts worden geraadpleegd. De pleister mag niet in contact komen met slijmvliezen. Vermijd vooral contact met de ogen. Salicylzuur kan het opnemend vermogen van lokaal op de huid aangebrachte medicijnen verhogen.
Het blijft zeer zorgwekkend dat deze pleisters overal te koop zijn.