Veel consumenten betalen veel voor producten die schimmelnagelinfecties bestrijden. In de Nederlandse markt zijn méér dan 40 producten zonder recept te koop. De producten in de markt zijn gericht op het bestrijden van schimmelnagelinfecties, maar hebben vaak maar een tijdelijke uitwerking of werken helemaal niet. Het blijft daardoor een continue teleurstelling voor veel mensen om te zien dat de groot beloofde verhalen niet kloppen.

Hoewel ik als medisch pedicure geen diagnose mag stellen, speel ik een grote rol bij het signaleren van huidaandoeningen aan de voet. Er is namelijk geen beroepsgroep die zoveel kijk heeft op de huid van voeten als de medisch pedicure.

Als medisch pedicure ben ik opgeleid in het signaleren en behandelen van huidaandoeningen. Hierdoor kan ik een eventuele huidaandoening aan de voet sneller herkennen en zelf behandelen of op een professionele wijze doorverwijzen naar een specialist zoals de dermatoloog (via de huisarts).

De analyse van een schimmelnagel kan door mij als medisch pedicure klinisch worden gesteld: hoe ziet het er uit? Aan het begin van een intake analyseer ik uitgebreid de nagelafwijking. Daarnaast neem ik een uitgebreide anamnese af waardoor we door vele vragen het probleem analyseren.